Cel mai bine ar fi sa va orientati catre o biserica amplasata aproape de restaurant. Desigur, acesta este un criteriu practic si nu trebuie lasat deoparte.
Insa, tinand cont ca unirea mirilor in fata lui Dumnezeu reprezinta momentul culminant din viata voastra impreuna, cel mai bine ar fi sa alegeti o biserica unde amandoi sa va simtiti bine si, unde poate mergeti de regula duminica, sau ocazional, sau unde unul dintre voi a fost botezat, sau unde parintii vostri s-au casatorit. Alegerea va apartine.
De asemenea, trebuie sa stiti ca cel mai bine ar fi rezervarea orei si datei la Biserica cu cel putin 5-6 luni inainte de eveniment, pentru a putea gasi atat data cat si ora pe care o doriti, libera. Bisericile sunt solicitate si destul de ocupate aproape intreg sezonul (primavara-vara-toamna).
O recomandare importanta, daca v-ati hotarat pentrufotografii la sfarsitul cununiei religioase, afara, in natura, si nunta este programata iarna sau toamna tarziu, cel mai bun interval orar, ar fi intre orele 13.00 si cel tarziu orele 16.00, pentru ca se intuneca foarte devreme.
Daca nunta este pe timpul primaverii sau verii intervalul orar poate fi largit cu pana la ora 19,00, in functie si de cat de mare este ziua la momentul nuntii.
Detalii ce ii privesc pe nasii vostri
In general tot ceea ce tine de biserica apartine in totalitate nasilor vostri.
-plata cununiei religioase o va face nasul(sau daca aveti o alta intelegere)
-panglica pentru cununie
-piscoturile si mierea
-o sticla de vin
-lumanarile impodobite pentru biserica,
De asemenea, in timpul cununiei, nasii vor fi cei care impreuna cu preotul va vor pune verighetele pe deget, nasul mirelui si nasa miresei.
In cazul in care ati stabilit evenimentul fara sa consultati in prealabil un preot sau un calendar religios, ar fi de preferat sa consultati Calendarul religios, din site ul nostru, sectiunea Calendar religios, deoarece sunt posturi in care nu se vor oficia cununii religioase, si unele dintre aceste posturi variaza de la un an la altul.
In speranta ca cele spuse de noi va sunt de ajutor, va dorim o cununie care sa va mearga la suflet si din nou urarea, casa de piatra precum si viata fericita impreuna!